Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kurzuslátogatás a Közép-európai Egyetemen

 

"A Közép-európai Egyetem magyarországi akkreditációja óta a lehető legnagyobb mértékben kíván integrálódni a magyar felsőoktatási rendszerbe, és a legmesszebbmenőkig kíván együttműködni a hazai egyetemekkel.

2005. november 10-én hirdették meg először hallgatói áthallgatási lehetőséget az egyetemükön, amelynek keretében szakkollégista hallgatók kurzusokat látogathatnak kreditpontért a Közép-európai Egyetemen.

Természetesen ennek a lehetőségnek az egyetem amerikai jellege, angol tanítási nyelve és befogadóképessége némileg határt szab. A szakkollégiumokból ezért összesen, félévente 25 hallgatót tudnak fogadni. A teljesített kreditek összértéke hallgatónként és szemeszterenként maximum 2 amerikai rendszerű kredit lehet. Ez akadémiai évre vetítve összesen 50 hallgatót és maximum 100 akadémiai kreditet jelent.

A 2014-2015. tanév második félévére a jelentkezési határidő 2014. November 27. éjfél. A felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek December közepén küldik ki.

 

A jelentkezés módja:

A hallgatóknak az alábbi dokumentumokat kell benyújtaniuk On-line ( https://apply.embark.com/NonDegree/CEU/14/ ) egy jelentkezési lap csatolmányaiként:

1.  angol nyelvű szakmai önéletrajz;

2.  angol nyelvű motivációs levél;

3.  minimum középfokú nyelvtudást igazoló angol nyelvvizsga bizonyítvány másolat;

4.  angol nyelvű hiteles leckekönyv fordítás – a fordítást akár a hallgató is elvégezheti, és hitelesíttetheti a Tanulmányi Osztályon/az Idegennyelvi Lektorátuson/az Angol Nyelv és Irodalom Tanszéken/az Amerikanisztika Tanszéken;

5.  hallgatói jogviszony-igazolás

6. angol nyelvű tanszéki/intézményi támogatólevél;

7. angol nyelvű szakkollégiumi tagsági igazolás;

8. ajanlólevél angol nyelven.

 

A jelentkezést a „Nominees from Hungarian Colleges for Advanced Study” elnevezésű „Exchange Study Option”-ra kell benyújtani.

 

 

Azok a jelentkezők, akik korábban voltak már vendéghallgatók, a jelentkezési anyagukkal kapcsolatban forduljanak Bukta Zsuzsanna tanulmányi koordinátorhoz.

Legfeljebb kettő, egy- vagy egy, kétkredites kurzust lehet feltüntetni a jelentkezésben, akár különböző tanszékekről is. Amennyiben egy tanszéki kurzuskínálatból több tárgyat is választanak, azokat rangsorolni szíveskedjenek! A választható tárgyak neve a http://www.ceu.hu/academics/schools-departments weboldalról elérhető tanszéki honlapokon találhatóak.

Ne feledjék, hogy egy hallgató egy adott félévben maximum 2 amerikai kredit értékben hallgathat kurzust!

 

Amennyiben kérdésük merül fel a jelentkezéssel, vagy az On-line jelentkezési lappal kapcsolatban, a 327-3068-as telefonszámon, valamint a BuktaZs@ceu.hu E-mail címen érdeklődhetnek."

 

 

 

< < Kezdőlap > >

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
25
április
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Centre Georges Pompidou | Place Georges-Pompidou, 75004 Paris
2019. ápr. 25. - júl. 23.
Vasarely retrospektív kiállítás

Hirdetések