Iratkozzon fel hírlevelünkre
Somlói úti kollégium

A kollégium Buda egyik legszebb részén, a Gellért-hegy oldalában helyezkedik el csendes, nyugodt környezetben, mégis egy karnyújtásnyira a városközponttól. Az épületből csodálatos kilátás nyílik az északi oldal felé a Budai Várra, a déli és a nyugati szobáink ablakaiból pedig szinte a fél városra rálátni.
A somlói úti létesítményben található a Balassi Intézet központja is, az épület ad otthon az Intézet vezetőségének, valamint teljes adminisztrációjának.
A felső két emeleten találhatók a lakószobák és a tantermek. A kollégiumban közel 100 diák éli mindannapjait, akik 2-3 ágyas szobákban nyernek elhelyezést. Minden szobához tartozik fürdőszoba és wc is. Noha a lakóegységekben igényelhető Internetelérés, a kollégium rendelkezik egy külön számítógépteremmel is. Sütni-főzni a szinteken elhelyezkedő közös konyhákban van lehetőség. Azon diákok, akik nem szeretnek túl sok időt főzéssel tölteni, igénybe vehetik az épület alagsorában található önkiszolgáló éttermet/büfét. A nyugodt tanulást segítik a harmadik emeleten lévő tanulószobák, valamint a földszinten található hatalmas könyvtár is. A diákok számára fenntartott közösségi helyiségek között található még mosószoba (mosó- és szárítógépekkel), tv szoba, valamint konditerem is, ahol pingpongozni, csocsózni, valamint dartsozni is lehet.
A kollégium relatíve kicsi mérete garancia arra, hogy az itt lakó diákok hamar megismerjék egymást, ezzel bensőséges, otthonos légkört alakítva ki az épület falai között.

ESEMÉNYNAPTÁR


2017
18
November
H K Sz Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések